Hajtott és szabadon futó futóművek

Lépcsőmentes átjárhatóság — az elejétől a végéig

A portálfutóművek teszik lehetővé az autóbuszok alacsonypadlós kialakítását A ZF AV-132 hajtott futóműrendszer 405 mm-es padlómagasságot biztosít a futó­művek környezetében: komfort az utasoknak és gyors utasáramlás a menetrend tartása érdekében.

Az AV-132 ezen kívül extrém nyugodt futást tesz lehetővé, amelynek különösen városi buszokban korlátozott hangtompítási lehetőségek mellett bírnak nagy jelentőséggel.

Hatféle méretben biztosítható a járóköz minél nagyobb szélessége, akár Super-Single gumik fogadásával is.

Széles áttételválaszték biztosítja a széleskörű alkal­mazhatóságot és 19 féle geometriai kivitel alkal­mazkodik a járműgyártók mérnökeihez.

A ZF futóműveket rendszerként kínáljuk, azaz a tárcsafékek mellett minden a felfüggesztéshez szük­séges elemet: lengéscsillapítót, légrugót és légrugó­tartót, ABS/ASR érzékelőt, fékbetét-kopásjelzőt, lengőkarokat és azok konzoljait.

Bevonva a konszern know-how-t történik az egyes komponensek, de egész futóműrendszerek folyamatos továbbfejlesztése és optimalizálása. Az irányt a piac határozza meg.

A ZF azonban nem csak a piac része kíván lenni, hanem meghatározója a trendnek: a járműgyártókkal együtt a holnap koncepcióin dolgozik. A ZF futómű-rendszerek tovább­fejlesztésében nagy jelentősége van a beépítési tér és a tömeg csökkentésének ugyanúgy, mint a komfortnak, a biztonságnak és a nyugodt járásnak. Nem utolsósorban a könnyű szervizelhetőség is fontos szempont a ZF-nél.

Technikai adatok