Manuális sebességváltók

A ZF manuális váltói személyautókhoz

A ZF termékpaletta fontos része a manuális sebességváltó személyautók számára. Olyan neves autógyárak tartoznak a ZF ügyfelei közé, mint a BMW, a Jaguar, a Porsche, a Volkswagen és a Land Rover. A személyautó-váltók gyártása a Személyautó-hajtástechnika üzletág keretei között történik a saarbrückeni, a brandenburgi és a sint truideni (Belgium) üzemekben, a fejlesztő-központok Friedrichshafenban és Kressbronnban találhatók. Itt mérnökök a váltókat a tanulmánytól a sorozatgyártásig fejlesztik.

A klasszikus manuális váltók ma öt vagy növekvő arányban hat fokozattal rendelkeznek. Még mindig jelentős piaci részesedéssel rendelkeznek, világszerte 48%, Nyugat-Európában 82% az arány. Azok az autóvezetők, akik szívesebben váltanak maguk, általában dinamikusabbnak és sportosabbnak érzik a kéziváltókat.

A hatfokozatú sebességváltókkal a ZF a nagyteljesítményű limuzinok és sportautók piacára is koncetrál. Ezen járművek számára a hatfokoztaú sebességváltók szoros fokozatfelosztást kínálnak direktáttételezésű 5. fokozattal A 6. fokozat lehetővé teszi a fordulatszám-szint csökkentését nagy sebességeknél.